Vulcan de ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 110 g unt
• 110 g ciocolată amăruie • 2 ouă
• 2 gălbenușuri
• 4 linguri zahăr
• 2 lingurițe făină

Într-un castron termorezistent, se rupe ciocolata; se așază la bain-marie și se lasă să se topească. Între timp, se bat ouăle cu gălbenușuri și zahăr, obținându-se o cremă groasă și albă. Se lasă să se răcorească ciocolata și se înglobează cu telul amestecul de ou și făina.
Se ung și se tapetează cu făină 4 forme mici de cca 110 ml. Se repartizează aluatul în forme și se așază pe o tavă. Se poate coace imediat sau se poate da la frigider până a doua zi.
Se încinge cuptorul la 230 °C și se coc prăjiturile cca 6-7 min. Marginile trebuie să se întărească, în timp ce miezul rămâne moale. Se răstoarnă prăjiturile din forme și se servește imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*