Vițel la tigaie cu legume

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 45 min.
• 4 felii mușchi de vițel
• o bucățică de ghimbir (3 cm)
• 1 lingură sos de soia
• 50 ml vin dulce • 2 morcovi
• 250 g broccoli • 1 ceapă
• 2 căței de usturoi • 1 lingură ulei
• 200 g mazăre congelată• sare

Se taie carnea fâșii. Se decojește rădăcina de ghimbir și se rade. Se așază ambele într-un castron și se toarnă deasupra sos de soia și vin; se amestecă și se lasă să se marineze cca 15 min.
Între timp se curăță morcovii și se taie fâșii. Se despart buchețelele de broccoli. Se toacă usturoiul și ceapa.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se călesc, apoi, după cca 5 min., se adaugă mor­covul și se prăjesc împreună cca 10 min.
Se adaugă în tigaie broc­coli și mazărea, se stinge cu puțină apă și se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să fiarbă înăbușit, timp de cca 10 min.
Se sărează și se servește cu garnitură de cartofi natur sau de orez Jasmin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*