Vinete umplute de post

Credit foto: Nayashkova-Olga/2012/shutterstock.com
Credit foto: Nayashkova-Olga/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 vinete • sare • 200 g funduri de anghinare (conservă)
• 400 g roșii cherry • 1 linguriță oregano uscat
• 1/2 linguriță boabe de piper • 1/2 linguriță chimen
• 2 cepe • 3 căței de usturoi
• 5 linguri ulei • suc de lămâie

1 Se curăță vinetele, se spală și se taie în două pe lung. Se crestează pe suprafața tăiată la intervale de 2 cm; se să­rea­ză și se lasă să se pătrun­dă 15 min. Fundurile de anghinare se taie cuburi. Se pisează împre­ună oregano, boabe de piper și chimen.
2 Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se șterg vinetele, se desprinde pulpa și se taie cuburi. Se călesc în 2 linguri de ulei ceapa și ustu­­­roiul tocate. Se adaugă vinete și mirodenii și se călesc 2-3 min. Se adaugă roșii cherry, anghi­nare, sare și suc de lămâie. Vinetele se ung cu ulei și se așază într-o formă de sufleu; se coc la cuptor 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*