Vinete umplute cu carne

Credit foto: Nayashkova Olga/2012/shutterstock.com
Credit foto: Nayashkova Olga/2012/shutterstock.com

Vinete umplute
Pt. 4 porții: Se curăță și se taie pe lung 2 vinete (a cca 250 g); se golesc de conținut, care se toacă.
Se toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se taie cuburi pulpa de la 2 ardei grași roșii. Se prăjesc 500 g carne tocată, în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă ceapă, usturoi, ardei gras și vinete; se prăjesc 3 min. Se adaugă 1 ou fiert tare, tăiat cuburi, 3 linguri busuioc tocat, sare și piper. Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se pun jumătățile de vinete într-o formă unsă și se repartizează umplutura. Se așază pe fiecare câte 2–3 fulgi de unt. Se dă la cuptor și se coace 20 min., acoperit cu folie de aluminiu, apoi 30 min.
fără folie. Se ornează cu mentă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*