Vinete umplute cu carne

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 20 min. Coacere: 25 min.
• 4 vinete mici • 1 cățel de usturoi • 2 cepe verzi
• 4 linguri ulei de măasline • 275 g carne tocată de berbecuț sau mixtă
• 1/2 linguriță chimen măcinat • 1 praf boia • 200 g orez fiert
• 1 ardei gras roșu • 1 ardei gras galben • 2 roșii
• 2 linguri pătrunjel tocat • 2 linguri suc de lămâie
• sare, piper • 125 ml supă

Vinetele se taie în două pe lung și se golesc de miez, care se taie cuburi. Se toacă usturoiul. Ceapa verde se taie rondele.
Se taie cuburi pulpa de roșii și de ardei gras.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se încing 2 linguri ulei și se călesc vinetele, ceapa
și usturoiul; se scot. Se încinge restul de ulei și se prăjește carnea; se adaugă chimen și boia, apoi orez, ardei gras și amestecul de vinete; se mai fierb toate cca
3 min. Se adaugă roșii, pătrunjel, suc de lămâie, sare și piper.
Se umplu vinetele cu amestecul de carne și se așază într-o formă termorezistentă. Se toarnă supă, se acoperă cu un capac și se coace totul la cuptor cca 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*