Vinete umplute cu bulgur

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 vinete mari • sare • 150 g bulgur
• 450 ml supă de pasăre • 250 g piept de pui
• 4 linguri ulei de măsline • 3 cepe verzi
• 1–2 linguri pastă picantă harissa
•  1 praf coriandru măcinat
• 4 căței de usturoi

Se spală vinetele, se taie în două pe lung și se scobesc semințele și pulpa. Se sărează  vinetele scobite și se lasă să se scurgă timp de 20 min. Se așază bulgurul într-o oală, se toarnă deasupra supă, se dă în clocot și se lasă să fiarbă sub capac, cca 5 min. Se ia vasul de pe foc și se lasă să se mai înmoaie 10 min.
Se taie cuburi carnea și se prăjește în ulei 7 min. Se taie ceapa verde rondele și se înglobează în bulgur, împreună cu pasta harissa, coriandru și usturoiul tocat. Se adaugă sare și carnea prăjită. Se spală jumă-tățile de vinete și se șterg. Apoi se umplu cu amestecul de bulgur și se stropesc cu restul de ulei. Se coc 35 min., în cuptorul încins la 175 °C. Se servesc imediat, decorate cu verdeață.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*