Vinete la cuptor

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 vinete mari • sare
• ulei de măsline • 100 g telemea de oaie
• 200 g iaurt de oaie • 4 ouă • 2 căței de usturoi
• 4 fire de busuioc • piper
• 60 g cașcaval de oaie (Pecorino)

Se taie vinetele felii groase de cca 0,5 cm și se lasă pe un plan înclinat cca 15 min., ca să se scurgă de zeamă. Apoi se sărează, se lasă să se mai scurgă puțin și se șterg. Se  frig apoi într-o tigaie-grill încinsă și unsă cu ulei.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă iaurtul cu telemeaua zdrobită în prealabil cu furculița, ouă, usturoi pisat și frunze de busuioc tocate. Se sărează și se piperează după gust.
Se unge cu ulei o formă de sufleu și se repartizează înăuntru 1/4 din cantitatea de compoziție de iaurt, deasupra se așază 1/3 din cantitatea de felii de vinete, apoi se așază alt sfert de cantitate de iaurt și se presară cașcaval ras. Se repetă apoi proce­dura până ce se epuizează toate ingredientele. Deasupra trebuie să fie un strat de compoziție de iaurt peste care se presară cașcaval ras.
Se dă forma la cuptor și se coace timp de cca 20 min. Se scoate apoi forma din cuptor, se lasă să se odihnească câteva minute și se taie apoi porțiile.

Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*