Vinete gratinate

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 60 min.
• 2 vinete • sare, piper • 8 roșii
• 3 linguri ulei de măsline
• 400 g mozza­rella
• 3 lingurițe busuioc uscat
• 3 lingurițe cimbru uscat

Se spală vinetele, se șterg și se curăță de cotoare; se taie apoi felii de cca 1 cm grosime.
Se sărează și se lasă să se scurgă 15 min.
Se spală feliile de vinete și se șterg cu prosoape de hârtie.
Se spală roșiile, se șterg și se taie felii.
Se unge cu o lingură de ulei o tavă termorezistentă. Se taie mozzarella în felii subțiri.
În formă se așază felii de vinete alternând cu roșii; se presară verdeață, puțină sare și piper. Se acoperă cu felii de mozzarella și se picură ulei.
Se încinge cuptorul la 175 ºC și se coace preparatul cca 30 min.
Se servesc legumele drept garnitură la carne sau pește, sau ca atare, cu pâine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*