Vinete cu sos de ton

credit foto: Jakob Hausmann
credit foto: Jakob Hausmann

Un aperitiv excelent preparat de maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
[email protected]

 

 

 

 

Ingr. pt. 4 porții
• 2 vinete mari • pătrunjel
• măsline • capere
• lămâie • sare, piper
• 1 cățel de usturoi
• 1 ceapă • 50 g morcovi
• 50 g praz
• 1 conservă ton
• 2 filéuri de anchois
• maioneză
• supă clară de legume
Vinetele se taie în rondele groase de cca 1 cm.
Se freacă cu sare și se pun peste noapte la frigider, presate cu o greutate. Se prepară sosul de ton: se toacă ceapa, usturoiul, morcovii și prazul. Se fierb cca 45 min. în supa de legume și se lasă să se răcească. Apoi se pasează cu tonul scurs de ulei, capere, anchois, maioneză și supă de legume. Se dă la frigider. Se scurge zeama de la vinete, apoi se prăjesc pe grătar sau în tigaia de teflon. Se lasă să se răcească.
Se așază pe farfurii și se acoperă cu sosul de ton. Se ornează cu pătrunjel, măsline și capere.

Sugestie: acest sos de ton se poate servi cu diferite preparate de carne, de exemplu de vițel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*