Vinete cu roșii la cuptor

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 4 porții
• 2 vinete • sare • 200 ml iaurt • 1 linguriță praf sau pastă de curry • 2 linguri ulei de măsline • 1 ramură de roșii cherry
(cca 300 g) • 1 mână de coriandru verde

Se taie vinetele în felii de cca 0,5 cm grosime; se presară sare și se lasă într-un strecurătoare, ca să își lase zeamă și să se scurgă. După 10 min. se clătesc feliile și se șterg cu prosoape de hârtie. Se amestecă iaurtul cu curry (dacă se folosește pastă, preparatul devine mult mai picant, dar și mai gustos).
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se așază feliile de vinete într-o formă unsă cu ulei de măsline; se toarnă deasupra compoziția de iaurt și se așază deasupra ramura cu roșii. Se coc la cuptor 20 min. Înainte de servire se presară coriandru verde și se oferă alături de lipie.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*