Vegi-sushi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

10 porții /
Preparare: 45 min.
La frigider: 1 oră
• 500 g orez pentru sushi • 3 linguri sos de soia japonez
• 1 lingură oțet de orez • 1/2 castravete
• 40 g ghimbir murat • 4 foi de alge nori
• pastă wasabi (hrean japonez) • sare

Se pune orezul într-o oală și se toarnă deasupra 660 ml apă rece cu un praf de sare; se fierbe la foc moale.
Se acoperă vasul cu un capac și se dă în clocot. Apoi se reduce focul și se mai fierbe 10 min. Se ia vasul de pe foc și se lasă să se odihnească cca 15 min.,ca să se umfle orezul.
Se înglobează în o­rez sosul de soia și oțetul și se lasă să se răcească. Se decojește castravetele și se îndepărtează semințele; pulpa se taie fâșii foarte subțiri, care apoi se amestecă în compo-ziția de orez împreună cu ghimbirul.
Pe fundul unei forme mici de sufleu (35 × 20 cm) se așază 2 foi de alge nori, suprapuse. Cu mâinile umede se aplică deasupra un strat de orez gros de cca 1 cm; se acoperă cu restul de foi de alge. Deasupra se așază folie transparentă și se fixează. Deasupra
se așază o carte groasă (pentru îngreunat).
Se lasă să se odihnească cel puțin 1 oră (sau mai mult – cel mai bine peste noapte).
Se răstoarnă sushi pe un fund de lemn și se toaletează marginile cu un cuțit bine ascuțit. Se taie porții mici și se pun pe un platou; se ornează fiecare porție cu o porție de wasabi, castravete sau ghimbir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*