Vărzări nemțești

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•300 g aluat de foi congelat
•580 g varză acră •200 ml vin alb
•1 lingură zahăr
•sare, piper •200 g slănină afumată
•1 ceapă mare •1 lingură ulei
•1 linguriță chimen •100 g cașcaval
•200 g smântână •2 ouă

Se lasă să se decongeleze aluatul de foi la temperatura camerei. Varza se înăbușă cu vin și zahăr timp de 10 min. Se sărează și se piperează.
Se taie cubulețe slănina. Se toacă cea­pa. Uleiul se încinge într-o tigaie și se călesc înăuntru ceapa și slănina; se adaugă chi­menul. Se scurge varza și se în­glo­bea­ză în compoziția din tigaie. Se încălzesc bine și se lasă să se răco­rească.
Cuptorul se încinge la 175º. Se întin­de aluatul de foi. Se clătește cu apă rece o formă termorezistentă rotundă și se tapetează apoi cu aluat, for­mân­du-se o mar­gine ridicată. Se introduce în formă com­poziția de varză acră.. Se decojește cașcavalul și se rade. Se amestecă smântâna cu ouă și brânză; se sărează, se piperează și se toarnă peste varză. Tarta se coace la cuptor 45 min. Se servește fierbinte, ornată.
Per porție: 650 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*