Varză de Bruxelles gratinată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 750 g verzișoare de Bruxelles curățate
• sare • 30 g unt
• 200 g șuncă feliată
• 2 linguri semințe de pin
• piper
• 250 ml smântână dulce
• 1–3 lingurițe oțet balsamic alb
• 4 linguri pesmet
• 4 linguri parmezan ras

Se curăță varza de Bruxelles și se fierbe cca 4 min. în apă clocotită cu sare. Se scurge și se lasă să se răcească.
Se topește untul într-o tigaie. Se taie șunca în fâșii groase de 2 cm și se prăjește împreună cu semințele de pin. Se adaugă verzișoarele de Bruxelles și se toarnă smântâna; se lasă să fiarbă la foc moale cca 3 min. Se ia vasul de pe foc și se înglobează oțetul balsamic. Se sărează, se piperează și se așază într-o formă de sufleu. Se presară parmezan amestecat cu pesmet și se coace cca 20 min. în cuptorul încins la 190 °C.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*