Vafe cu praz

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Vafe:
• 2 fire praz • 4 linguri unt • sare • piper • 5 ouă
• 300 ml lapte • 3 linguri ulei • 250 g făină • 250 g morcovi
• 400 g broccoli
Sos:
• 200 g brânză de vaci
• 100 ml lapte integral • sare • piper • ½ legătură pătrunjel • 2 linguri ceapă verde tocată
• 1 cățel de usturoi

Se curăță și se taie prazul rondele. Se prăjește în 2 linguri de unt topit, se acoperă apoi cu un capac și se lasă să fiarbă la foc moale 5 min. Apoi se sărează și se piperează și se lasă să se răcească.Se bat ouăle, apoi se înglobează cu telul laptele, 1 lingură de ulei și un praf de sare. Se adaugă făina, amestecând, pâ­nă ce se obține un aluat gros de clătite.  Se lasă să se odihnească la temperatura camerei 30 min.
Se curăță morcovii și broc­coli. Se taie morcovii bețișoare de 2 cm. Se călesc mai întâi morcovii în restul de unt topit, apoi se adaugă broc­coli și se acoperă vasul cu un capac.  Se lasă să fiarbă la foc moale. Legumele se păstrează la cald. Se pune în aluat prazul, apoi se amestecă. Se unge vasul pentru copt vafe cu puțin ulei și se toarnă înăuntru o cantitate mică de aluat. Se acoperă și se coc vafele. Se păstrează la cald. Se amestecă brânza de vaci cu lapte, sare și piper și se înglobează verdețurile și usturoiul pisat. Se servesc vafele calde cu legume și sos de brânză.

Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*