Turtițe lămâițe

Credit foto:  F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 170 g porumb din conservă • 200 g șuncă de pui • 15 g unt
• 170 g făină • 1/2 linguriță praf de copt • 2 ouă
• 170 ml lapte • sare, piper • coajă de lămâie rasă
• 50 g cașcaval • 5 linguri ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

Se lasă să se scurgă boabele de porumb; șunca se taie cubulețe. Se topesc într-o tigaie de teflon 15 g unt și se prăjește șunca la foc mijlociu.  Se lasă să se răcească.
Într-un castron se amestecă făina cu praf de copt; se face o gropiță la mijloc și se sparg înăuntru ouăle. Se toarnă laptele și se amestecă totul cu telul; se acoperă cu un prosop textil și se lasă să se odihnească 15 min. Între timp se rade cașcavalul.
Se înglobează în aluat cașcavalul ras, porumbul scurs și cuburile de șuncă prăjite. Se condimentează cu sare, piper și coajă de lămâie.
Se unge tigaia cu puțin ulei și se încinge, apoi se așază câte o lingură de aluat, se aplatizează și se coace cca 2 min. pe fiecare parte, până ce turtițele se rumenesc.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*