Turtă dulce integrală cu căpșuni

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 250 g căpșuni • 2 ouă
• 150 g zahăr brun • 75 ml ulei de rapiță •miezul de la un baton de vanilie • 200 g făină integrală
• 1 linguriță praf de copt
• 75 ml lapte
• zahăr pudră

Se curăță căpșunile. Într-un castron mare, se bat ouăle cu zahărul, care se adaugă treptat, și uleiul. Se înglobează în final vanilie și lapte, urmate de făina amestecată cu praful de copt.
Se tapetează cu hârtie de copt o formă cu margini înalte și se așază aluatul. Se încrustează căpșuni. Se încălzește cuptorul la 170 ºC. Se așază tava și se coace 35 min. Prăjitura se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr.
Prep.: 20 min. La cuptor: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*