Turtă dulce cu miere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB10 bucăți / Preparare: 35 min.
Coacere: 60 min.
• 50 g unt • 150 g miere • 150 g curmale • 1 ou • 75 g zahăr
• 1 praf sare • 1 linguriță scorțișoară măcinată
• 1/4 linguriță cardamom măcinat • 1/4 linguriță nucșoară măcinată • 100 g migdale tocate
• 300 g făină • 1 linguriță praf de copt • 3–4 linguri lapte
• 10 migdale înjumătățite, decojite • 8 cireșe confiate

Untul se topește, se adaugă miere și se încălzește ameste­când. Se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcească.
Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se unge o formă de chec. Se taie curmalele, se golesc de sâmburi și se taie bucățele.
Se amestecă oul cu za­hăr, sare, scor­țișoară, carda­mom și nucșoară. Se înglo­bează ames­tecul de unt și miere, curma­lele și migdalele tocate. Se ames­tecă făina cu praf de copt și se cerne peste ames­te­cul de miere și ou. Se adaugă treptat laptele și se amestecă până ce ia naștere un aluat.
Aluatul se introduce în formă și se nivelează. Supra­fața se acoperă decorativ cu cireșe confiate și jumătăți de migdale.
Prăjitura se coace timp de 50–60 min. Pentru a verifica dacă este gata, se înțeapă cu o țepușă de lemn și se scoate țepușa. Dacă pe ea s-au prins bucățele de aluat, înseamnă că nu este gata. Da­că țepușa iese curată, atunci nu trebuie să mai țineți prăjitura la cuptor.
Se lasă să se răcorească puțin prăjitura în formă și se răstoarnă. Se servește eventual cu frișcă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*