Turtă dulce cu mere

Credit foto: Richard-Villalon/Fotolia.com
Credit foto: Richard-Villalon/Fotolia.com
Credit foto: Richard-Villalon/Fotolia.com

Ingrediente pt. 6 porții
• 450 g mere decojite și rase
• 115 g margarină
• 115 g zahăr
• 170 g stafide
• 2 lingurițe bicarbonat
• 1 linguriță apă clocotită
• 225 g făină integrală
• 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
• 1/2 linguriță cuișoare măcinate
• 1/2 linguriță ienibahar măcinat

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se călesc merele cu puțină apă, apoi se pasează și se scurg.
Se amestecă margarina cu zahăr, se adaugă merele și se omogenizează bine. Se adaugă stafidele. Se dizolvă bicarbonatul în apă și se înglobează în compoziție.
Se cerne făina și se amestecă împreună cu mirodeniile; se încorporează în amestecul de mere. Se toarnă compoziția într-o formă unsă și se coace 45-60 min. în cuptorul pregătit.
Preparare: 10 min.
La cuptor: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*