Turnuri de vinete

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 15 min. La foc: 15 min.
• 2 vinete (cca 500 g) • 1 morcov • sare
• 1 dovlecel (200 g) • 1 ceapă mică • 2 ardei iuți roșii
• 4 roșii uscate conservate în ulei
• 1 fir cimbru • 200 g tofu
• 4 linguri ulei • 20 ml supă de legume
• piper

Se spală vinetele, se curăță și se taie felii transversale; acestea se așază una lângă alta pe plan­șetă și se sărează puțin. Se lasă să se pă­trundă timp de 10 min.
Se curăță și se taie mărunt morcovul și dovlecelul. Se toacă ardeiul iute și ceapa. Se lasă să se scurgă de ulei roșiile, apoi se taie cuburi. Se ames­tecă toate legumele și se adaugă frunzulițe de cimbru.
Tofu se taie cubulețe de 1 cm. Feliile de vinete se șterg cu prosoape de hârtie. Într-o tigaie se încing porții succesive de ulei și se călesc feliile de vinete 2-3 min. pe fiecare față. Se scot și se pun deoparte. Legumele tăiate cuburi se călesc în tigaie 5 min., amestecând. Se adaugă tofu și se toarnă supa; se lasă să fiarbă 4 min. Se sărează și se piperează.
Se face un turn din felii de vinete, alternând cu amestec de tofu și legume; se ornează după dorință cu busuioc sau ardei iuți uscați.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*