Turn de clătite cu cremă de lămâie

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Aluat de clătite
•¼ cub drojdie (10 g) •1 linguriță zahăr
• 350 ml lapte călduț • 250 g făină
• 1 lingură unt topit •2 ouă • 1 praf de sare
• 2 linguri ulei
Cremă de lămâie
• 5 foi gelatină •  4 lămâi •  1 lingură lichior de lămâie (Limoncello) •  2 gălbenușuri
• 70 g zahăr pudră • 300 g mascarpone
•  100 ml frișcă

Preparare
1Se zdrobește drojdia și se ames­tecă împreună cu zahărul și laptele. Se cerne făina într-un castron și se face o gropiță la mijloc; se toarnă laptele cu drojdie și se amestecă împreună cu făină de pe margine. Se acoperă și se lasă să crească la căldură 10 min. Când se formează crăpături la suprafață, se înglobează untul, ouăle și 1 praf de sare. Se mai lasă să crească 30 min.
Se înmoaie gelatina în apă rece. Se spală lămâile cu apă fierbinte și se șterg; se rade coaja. Se stoarce sucul și încălzește cu lichiorul. Se dizolvă înăuntru gelatina. Se bat gălbenușurile cu zahăr pudră și se înglobează lent gelatina dizolvată în suc. Se încorporează apoi mascarpone și se dă la frigider 30 min.
Într-o tigaie de teflon, se încing, pe rând, porții de ulei și se coc 20 de clătite mici. Se lasă să se răcească. Se înglobează în cremă frișcă bătută. Se montează pe farfurii turnulețe din clătite și cremă. Se ornează cu mentă și zahăr pudră..
Preparare: 60 min.
Creștere: cca 40 min.
Răcire: cca 30 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*