Trigoane de berbecuț

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g făină • 2 cepe tocate • 1 linguriță sare • 2 căței de usturoi tocați
• 1 ardei iute tocat • 2 lingurițe praf de ghimbir • 2 lingurițe praf de curry
• 1/2 linguriță coriandru măcinat • 1 lingură suc de lămâie
• 250 g carne de berbecuț tocată • 1 lingură bulion • 1 lingură mentă tocată • 1 albuș • ulei de fritat

Preparare
Se amestecă făina cu sare; se adaugă 2 linguri de ulei și 60 ml apă caldă; se frământă. Treptat se mai adaugă 50 ml apă și se frământă în continuare. Aluatul se înfășoară în folie și se dă la frigider 2 ore.
Se călesc ceapa și usturoiul în 3 linguri de ulei. Se adaugă ardeiul iute, ghimbirul, praful de curry și coriandrul; se prăjesc puțin și se sting cu suc de lămâie. Se adaugă carnea, apoi 150 ml apă; se lasă să fiarbă fără capac până ce se evaporă tot lichidul. Se adaugă bulionul și menta și se lasă să se răcorească întreaga com­poziție.
Se frământă aluatul și se îm­parte în două. Din prima ju­mă­tate se întinde o foaie (20 x 42 cm) pe planșeta tapetată cu făină. Se taie din ea 7 fâșii (20 x 6 cm). Se repetă procedeul cu a doua jumă­tate. |n dreptul capă­tu­lui de sus al fiecărei fâșii se așa­ză câte o linguriță de umplu­tură. Marginile de aluat se pliază în diagonală deasupra umplu­turii și fâșia se împăturește pe diagonală până la capăt. Latura scurtă de jos a fâșiei se unge cu albuș și se pliază, ca să se lipească. Se încinge o cantitate mare de ulei și se prăjesc tri­goanele până se rumenesc.
preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*