Trigoane cu nuci

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 20 bucăți
• ½ pachet foi pentru plăcintă
• 1 lingură mare de miere
• 200 g zahăr
• 200 g nucă măcinată
• 200 g pesmet
• 1 lingură scorțișoară

Se prepară un sirop: se pun la fiert 200 ml apă cu mierea și zahărul, cca 5 min. În siropul obținut se înglobează nucile, scor­țișoara și pesmetul.
Se taie foile de plăcintă în fâșii late de cca 7 cm; se ung cu ulei. Se așază într-un capăt o lingură de umplutură și se pliază pe diagonală, suprapunând marginea superioară a fâșiei peste latura lungă. Se împachetează mai departe triunghiul format, în foaie de plăcintă, prin pliere o dată pe latura mică a triunghiului, o dată pe diagonală.
Se așază trigoanele într-o tavă mare și se coc  20 de min. în cuptorul încins la foc iute, până se rumenesc.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*