Trigoane cu mere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

8 bucăți / Preparare: 1 oră
• 2 mere • 190 g făină
• 60 g zahăr fin
• 7 g praf de copt
• 3 g sare
• 80 g fulgi de unt
• 70 g brânză cedar
• 4 linguri smântână • 2 ouă

Se curăță merele și se taie felii. Se încinge cuptorul la 185 ºC. Se așază feliile pe hârtie de copt; se transferă pe grătarul cuptorului și se coc 15–20 min, până ce merele se usucă și devin mai moi. Se lasă să se răcească.
Se amestecă făina cu 40 g zahăr, praf de copt și sare. Separat se bate untul și se adaugă brânza rasă. Se înglobează smântâna, 1 ou, amestecul de făină și merele. Se frământă aluatul; se întinde pe planșeta cu făină și se decupează 8 triunghiuri. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, distanțate.
Se ung cu ou bătut, se pre­sară zahăr și se coc 30 min. în cuptorul încins la 180 ºC.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*