Trandafiri cu miere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 30 g drojdie proaspătă • 450 g făină
• 70 g zahăr • 250 ml lapte integral
• 1 praf de sare • coaja rasă de la 1 lămâie
• 100 g unt • 2 gălbenușuri • 1 ou • miere

Se zdrobește drojdia într-un bol și se adaugă 1 lingură de făină, puțin zahăr și 1/2 lin­gură de lapte călduț. Se amestecă și se lasă să crească la căldură, cca 15 min.
Se amestecă restul de făină cu restul de zahăr, sare și coajă de lămâie. Se adaugă unt, apoi maiaua și gălbenușurile și se amestecă. Se înglobează restul de lapte și se frământă aluatul pe planșetă, apoi se reașază în castron și se acoperă cu un prosop textil. Se lasă să crească cca 1 oră, apoi se mai frământă o dată.
Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se împarte aluatul în 12 porții; se face din fiecare câte un rulou și se răsucesc sub formă de melci. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă să mai crească cca 30 min. Se ung cu ou bătut și se coc 20 min. la cuptor, până se rumenesc. Se scot și se ung imediat cu miere.
Preparare: 2 ore și 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*