Trăistuţe cu banane

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 14 bucăți
• 4 banane • 3 linguri rom • 2 linguri nuci tocate • 20 biscuiţi pisaţi
• 4 linguri zahăr sau miere • 2 linguri unt • suc de lămâie
• zahăr vanilinat • gălbenuş pentru uns • 200 g aluat de foi
Glazură:
• 6 linguri gem de zmeură • rom • 3 linguri apă fierbinte • 2 linguri zahăr

Se curăţă bananele, se taie bucăţele şi se prăjesc în unt. Se adaugă zahăr sau miere, zahăr vanilinat, nuci şi biscuiţi. Se stropeşte totul cu suc de lămâie şi se ia de pe foc. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă romul. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se de­­cupează pătrate de 10 cm. Se aşază pe fiecare dintre ele umplutură, cu linguriţa, şi se pliază marginile, astfel încât să dea naştere unei trăis­tuţe. Se ung trăistuţele cu ou. Se coc la cuptor până se rumenesc.
Se amestecă între timp dulceaţa cu apă fierbinte, zahăr şi rom. Trăistuţele se servesc fierbinţi, turnând peste ele amestecul de dulceaţă. Se mai poate adăuga frişcă, îngheţată sau fructe proaspete.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*