Tortul Iepurașului în manta de marțipan

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
•250 g morcovi •5 ouă •500 g zahăr pudră •100 g făină •1 linguriță praf de copt
•125 g alune măcinate •125 g nuci măcinate •pesmet
•150 g gem de caise •600 g masă de marțipan
•colorant alimentar •ouă de zahăr

Preparare
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se curăță și se rad morcovii. Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu 150 g zahăr pudră. Se bat albușurile cu 100 g zahăr pudră; se adaugă la compoziția de gălbenușuri. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt și se înglobează. În final, se înglobează morcovii rași, alunele și nucile.
Aluatul se așază într-o formă de tort (ø 26 cm) unsă și tapetată cu pesmet; se coace la cuptor timp de 55 min. Se desprinde din formă și se lasă să se răcească.
Pentru ornat, se încălzește puțin gemul de caise și se amestecă; se unge cu el tortul. Se frământă masa de marțipan cu 240 g zahăr pudră. Cca două treimi din compoziția rezultată se colorează cu galben și se întinde cu sucitorul pe planșetă o foaie cât tortul, plus marginea. Se așază pe tort și se presară restul de zahăr pudră.
Restul de marțipan se împarte  în 2 porții, care se colorează cu vede, respectiv portocaliu. Din marțipanul verde se întind pe planșetă fâșii și se taie colțuri în zig-zag. Se așază de jur împrejurul tortului, în chip de fire de iarbă. Din marțipanul portocaliu și din restul de marțipan verde se modelează morcovi mici. Tortul se decorează cu acești morcovi, cu ouă de zahăr, eventual, cu iepurași de ciocolată sau marțipan (de cumpărat).

preparare: 40 min.
coacere: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*