Tortul Dragobetelui

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB16 felii / Preparare: 35 min. Răcire: 3 ore Coacere: 30 min.
Tort: • 100 g ciocolată amăruie
• 125 g unt • 4 ouă • 120 g zahăr • 75 g făină • 1 linguriță praf de copt
• 75 g nuci măcinate • 500 ml frișcă lichidă • 2 plicuri zahăr vanilat
Ornat: • coacăze • 2 mandarine
• 3 portocale • 3 kiwi • 1 plic glazură de gelatină
• 30 g ciocolată amăruie rasă

Se încinge cuptorul la 175 ˚C. Se unge fundul unei forme de tort (ø 26 cm). Se rupe bucăți ciocolata și se topește cu untul la bain-ma­rie.
Se se­pa­ră ouăle. Se bat albușurile cu zahăr. Se înglobează pe rând gălbenu­șurile, apoi ciocolata fluidă. Se cerne deasupra făina amestecată cu praf de copt și se presară nucile; se înglobează.
Compoziția se așa­ză într-o tavă de blat în formă de inimă și se coace 30 min. Se scoa­te blatul din cuptor și se lasă să se răcească.
Se bate frișca împreună cu zahărul vanilat și se pun deo­parte 3 linguri.
Inima se taie, ob­ți­­nându-se două nivele; se um­ple cu frișcă. Se tapetează margini­le cu frișcă și se dă la rece 1 oră.
Se decojesc fructele de kiwi și se taie felii. Se spală portocalele și se taie rondele cu un cuțit ascuțit. Se decojesc mandarinele și se despart feliile. Se spală un ciorchine de coacăze și se lasă să se scurgă. Se acoperă tortul cu frișcă și se decorează cu fructe, după fantezie. Se presară eventual ciocolată amăruie rasă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*