Tortillas cu avocado

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 2 lingurițe suc de limette
• 1 linguriță zahăr • sare
• chimen măcinat • 1 praf cimbru uscat
•1 praf piper de Cayenne • 1 lingură ulei
• 1 avocado • 1 ceapă roșie tăiată inele • 5 roșii cherry tăiate felii
• 200 g boabe de fasole roșie (din conservă)
• 8 felii de bacon • 80 g telemea rasă
• 4 tortillas (lipii de mălai, de cumpărat)

Se amestecă 1 linguriță suc de limette cu zahăr, sare, chimen, cimbru, piper și ulei; se bat cu telul. Se taie fructul de avocado în două, pe lung; se scoate sâmburele și se decojesc jumătățile. Se taie felii pulpa de avocado și se stropește cu restul de suc de limette; se amestecă împreună cu ceapa, feliile de roșii și fasolea. Se toarnă deasupra marinata.
Se prăjește baconul în tigaie, fără adaos de grăsime și se așază pe tortillas. Se pune deasupra compoziția de boabe de fasole și se presară telemea rasă. Se pliază lipiile și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc puțin, în cuptorul încins la 190 °C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*