Tortellini al forno

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 2 linguri ulei de măsline
• 3 felii șuncă uscată, împănată
• 1 ceapă • 3 căței de usturoi • 250 g roșii cherry
• sare, piper • 200 ml suc de roșii
• 1 linguriță busuioc uscat
• 400 g tortellini cu spanac și ricotta (refrigerați)
• 75 g parmezan ras • 1 fir busuioc proaspăt

Se încinge uleiul și se prăjește șunca tăiată cuburi. Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc în tigaie 1 minut, împreună. Se adaugă apoi roșiile cherry, tăiate în jumătăți în prealabil. Se sărează, se piperează și se adaugă suc de roșii. Se presară busuioc uscat, se amestecă și se lasă să fiarbă timp de 10 min. la foc moale.
Tortellini se pun în apă clocotită cu sare și se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg.
Se unge cu ulei o formă de sufleu și se așază înăuntru pastele, deasupra se toarnă sosul de roșii și se presară parmezan.
Se coace 17 min. în cuptorul preîncălzit la 180 ºC. Se presară frunze de busuioc verde și se servesc imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*