Tort Tiramisu

Credit foto: Preto Perola/2012/shutterstock.com
Credit foto: Preto Perola/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 10 felii
Blat
• 4 ouă • 125 g zahăr • 1 lingură zahăr vanilinat • 1 vârf de cuțit
coajă de lămâie rasă • 125 g făină • 2 linguri amidon • 1 linguriță praf de copt
Cremă
• 200 ml frișcă • 500 g mascarpone • 4 cl lichior de cafea • 200 g zahăr • 150 ml espresso • 4 linguri cacao • 100 g ciocolată rasă

1 Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (Ø 22 cm). Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu zahăr tos, zahăr vanilinat și coajă de lămâie. Se încorporează apoi albușul bătut, precum și făina amestecată cu amidon și praf de copt; se omogenizează.
2 Se așază compoziția de blat în formă și se coace 35 min., până se rumenește ușor. Se răstoarnă pe un grătar de prăjituri și se lasă să se răcorească; se taie pe 3 niveluri.
3 Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu lichior și zahăr; apoi se adaugă treptat frișca bătută și se înglobează. Se așază un blat pe un platou și se montează de jur-împrejurul lui inelul formei; se însiropează cu o treime din cantitatea de espresso și se unge cu o treime din cremă; se pudrează cu cacao. Se așază apoi al doilea blat și se repetă întregul procedeu, până ce se epuizează toate ingredientele. În partea de sus trebuie să fie un strat de cremă. Se presară ciocolată rasă și se dă tortul la frigider cel puțin 2 ore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*