Tort-stea

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt.16 felii
Blat:
•4 gălbenușuri •120 g zahăr •4 albușuri
•1 plic zahăr vanilinat •150 g făină •30 g amidon
•1 linguriță praf de copt
•90 g unt topit
Cremă și decor:
•200 g gem de zmeură •1 plic praf de budincă de vanilie
•5 linguri zahăr •500 ml lapte •400 g zmeură •3 banane
•1 plic Tort Gelee •100 g fulgi de migdale prăjiți
•100 ml frișcă •1 plic zahăr vanilinat
•1 lingură ciocolată rasă

Cuptorul se încinge la 175° C. Gălbenușurile se bat cu 60 g zahăr; se înglobează făina ameste­cată cu amidon și praf de copt, apoi albușul bătut cu 60 g zahăr tos și zahăr va­nilinat. Se adaugă untul și se așază compoziția în­tr-o formă de tort unsă (ø 26 cm). Se coace 30 min. Se scoate și se lasă să se răcorească.
Se taie blatul pe 2 ni­ve­luri. Se unge blatul de jos cu 75 g gem. Se aco­peră cu al doilea blat și se mai unge cu 75 g gem.
Se prepară o budincă din praf, 3 linguri de za­hăr și lapte, conform indi­cațiilor de pe ambalajul bu­dincii. Se lasă să se răco­reas­că și se așază pe blat; se nivelează. Se lasă să să răcorească.
Se decongelează zmeu­ra și se așază pe tort în formă de stea. Se decojesc bananele și se taie în ju­mătate pe lung, apoi se taie felii transversale. Se așază aceste felii pe su­pra­­fața tortului rămasă liberă.  Se prepară o glazură din praf Tort Gelee, 2 linguri de zahăr și 250 ml de apă; se așază pe fructe. Se lasă să se întărească la frigi­der.
Marginea tortului se un­ge cu restul de gem și se presară fulgi de migda­le. Frișca se bate cu zahăr vanilinat și se decorează tortul, după fantezie. Se presară deasu­pra ciocolată rasă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*