Tort sărat cu brânză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

8 bucăți / Preparare: 40 min.
• 1 pâine rotundă (ø cca 20 cm)
Creme:
• 150 g brânză Philadelphia • 200 g brânză Gervais
• 1 praf chili • 1 linguriță boia dulce • sare, piper
• 1 ceapă mică • 2 lingură smântână • 50 g brânză topită
• 3 linguri Emmentaler ras
În plus:
• 2 rotițe de camembert (a 125 g) • 14 boabe de struguri albi
• 100 g caș tăvălit prin piper pisat și ardei iute tocat
• 5 roșii cherry • 2 lingurițe ceapă verde tocată • 2 linguri brânză de capră proaspătă
• câteva picături ulei de măsline • 4 frunze mici de salată

Se taie un căpăcel de la pâinea rotundă. Apoi se taie pâinea pe orizontală, pe 2 niveluri. Cele 2 blaturi astfel obținute se curăță de
coajă. Se amestecâ brânza Philadelphia cu 50 g Gervais, mirodenii și ceapă tocată. Blatul de jos se unge cu 2/3 din cantitatea
de cremă și se acoperă cu blatul de sus. În restul de brânză Gervais se înglobează smântâna și brânza topită; se sărează, se piperează și se repar­tizează pe suprafața tor­tului. Se ung marginile tortului cu restul de cremă Philadelphia și se încrus­tează fâșii de Emmentaler ras; se dă la frigider.
Se taie rotițele de camembert în câte 8 triunghiuri. Se taie cașul în 4 triunghiuri. Fiecare boabă de strugure se înfige pe câte o scobitoare și se înfig apoi în triunghiurile de camembert. Se taie căpăcelele de la roșii și se golesc de miez. Se tamponează în interior cu prosoape de hârtie. Se zdrobește brânza de capră cu furculița și se amestecă împreună cu uleiul de măsline și ceapa verde; se umplu roșiile cu acest amestec.
Tortul se scoate din frigider și se taie în 4; se reasamblează părțile. Pe marginea lui se așază bucățelele de camembert cu struguri. În mijloc se așază 4 triunghiuri de caș, frunze de salată și roșii umplute. Tortul se păstrează la frigider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*