Tort Roata Norocului

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
•100 g ciocolată amăruie
•100 g ciocolată albă
• 750 ml frișcă
•1 blat de pandișpan alb
•1 blat de pandișpan cu cacao
•3 plicuri întăritor de frișcă
•2 linguri gem de caise
•ciocolată rasă

Se taie bucăți ciocola­te­le. Se topesc separat, împre­ună cu câte 250 ml de friș­că. Cele două compoziții se acope­ră cu folie și se dau la frigider peste noap­te.
Cele două blaturi de pandișpan se taie pe câte 2 niveluri. Se așază pe un platou de tort primul nivel de blat alb.
Cu ajutorul mixerul, se bate compo­ziția de cioco­lată îm­preună cu 1 plic de întăritor. Se așa­ză apoi pe blatul alb și se nivelează. Se aco­peră cu primul blat cu cacao. Se bate compo­ziția de cioco­lată albă împreună cu un plic de praf întăritor. Se așază apoi pe blatul de cacao, nivelând.
Blaturile rămase se taie fie­care în câte 8 felii sub formă de raze. Se așază pe tort 16 felii de blat, strâns apropiate, alter­nând culorile.
Din restul de bucăți de blat se decupează câte 8 cercu­lețe, cu o formă sau cu buza unui păhărel. Cerculețele albe și negre se ung cu gem sau frișcă și se așază fiecare pe câte o felie de tort de culoarea contras­tan­tă. Se decorează tortul cu cio­colată rasă.

Per felie: 340 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*