Tort Pina Colada

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Blat
• 250 g margarină • 200 g zahăr • 1 plic zahăr vanilinat
• 5 ouă • 400 g făină •100 g amidon
• 1 plic praf de copt • 120 ml lapte
• 4 rondele de ananas (conservă)
• 1 linguriță fulgi de cocos
• 1/2 lingură coajă de limette rasă
Cremă
• 5 foi gelatină • 250 g brânză de vaci
• 60 g zahăr  • 5 linguri rom
• 2 linguri suc de ananas • 600 ml frișcă
• 8 felii ananas (conservă)
Cremă
• pulpa de la 1/2 nucă de cocos • 2 limette • 2 felii ananas

Preparare
Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge o formă de tort (ø 26 cm). Se amestecă margarina cu zahăr tos, za­hăr vanilinat, ouă, făină, ami­don, praf de copt și lapte. Se înglobează ananasul tăiat mă­runt, fulgii de cocos și coa­ja de limette. Se așază aluatul în formă și se coace 30 min. Se lasă să se răcorească.
Se înmoaie gelatina. Se ames­tecă brânza de vaci cu za­hăr, rom și suc de ananas. Se dizolvă gelatina și se înglo­bează, urmată de frișca bătută.
Se așază în jurul blatului un inel pen­tru torturi, la dis­tanță de 2 cm de margi­ne. Se acoperă blatul cu felii de fructe și se așază crema. Se dă tor­tul la rece 3 ore.
Se rade pulpa de co­cos. Se spală li­met­­­tele, se taie jumătăți pe lung și se taie apoi felii. Se îndepărtează inelul și se decorează tortul cu fulgi de cocos, limette și ananas.
preparare: 60 min., COACERE: 30 MIN., RĂCIRE: 3 ORE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*