Tort olandez de vișine

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 12 felii
• 300 g aluat de foi
• 720 ml compot de vișine
• 100 g zahăr • 20 g amidon
• 7 g gelatină • 750 ml frișcă
• 250 g zahăr pudră

Se decogelează aluatul. Cup­torul se încinge la 200°C. Se întinde aluatul și, cu un inel de torturi (ø 22 cm), se taie 3 cercuri, care se așază în 2 tăvi cu hârtie de copt. Se ung cu apă rece și se înțeapă cu fur­culița. Se coc cca 15 min., se scot din cuptor și se lasă să se răcească.
Se păs­trează 12 vișine pen­­tru or­nat și 5 linguri de suc pentru gla­zură. Se ames­tecă amido­nul cu 2 linguri suc de vișine și 40 g zahăr. Vi­și­nele se încăl­zesc cu 100 ml de suc; se înglo­bea­ză compoziția de amidon și se dă în fiert. Se lasă să se răcească.
Gelatina se înmoaie în apă rece. Frișca se bate cu restul de zahăr. Se dizol­vă gelatina și se amestecă în 3 linguri de frișcă; se toarnă în fir subțire în restul de frișcă; se dă la rece 30 min.
Se pune deoparte 1/4 din frișcă. Restul se in­tro­duce în șpriț. Se așază pe un platou pri­mul blat; în mijlocul lui se pun 1/2 din vi­și­ne și se șprițează de jur-împrejur frișcă. Se așază dea­supra al doilea blat și se re­pe­tă procedeul. Se acoperă cu al treilea blat. Se unge tor­tul cu suc de vișine ames­tecat cu za­hăr pudră. Se decorează cu frișcă și vișine și se dă la rece 90 min.

Preparare: 60 min.  Coacere: 30 min.
Răcire: 2 ore

1 Comment

  1. Simbata am facut acest tort dar cu cirese sa mincat tot musafiirilor lea placut foarte mult ,,multumesc pentru reteta !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*