Tort național cu ciocolată

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB16 felii / Preparare: 50 min.
Coacere: 50 min.
• 380 g ciocolată amăruie
• 4 albușuri • 150 g margarină
• 160 g zahăr pudră • 2 plicuri zahăr vanilat • 1 praf de sare
• 8 găl­benușuri • 40 ml lichior de caise • 75 g făină
• 180 g migdale măcinate • 2 lingurițe praf de copt • 120 g gem de caise
• 50 ml frișcă • drajeuri de ciocolată glazurate (roșu, galben și albastru)
• 1 rulou de napolitană

Se topesc 180 g ciocolată amă­ruie. Se bate margarina cu zahăr pudră, zahăr vanilat și sare. Se înglo­bează pe rând găl­be­nușurile, li­chio­rul și ciocolata, urmate de făina amestecată cu migdale și praf de copt și la final albușul bătut. Cuptorul se încinge la 175 ºC.
Se toarnă compoziția într-o formă de tort (ø 26 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se coace 40–50 min. Se lasă să se răcească pe un grătar, se scoate din formă și se taie pe 2 niveluri. Se încălzește gemul și se unge blatul inferior cu 2 linguri; se așază blatul superior și se unge cu restul de gem. Se topește restul de cioco­lată și se înglobează frișca. Se îmbracă tortul în ciocolată și se decorează.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*