Tort înghețat de căpșuni și cocos

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
• 125 g făină • 375 g zahăr pudră (fin, fără aglomerări!)
• 10 albușuri • 1 1/2 linguriță praf de copt
• 1 lămâie • 300 g jeleu de căpșuni
• 50 ml Grand Marnier sau rom alb
• 300 g căpșuni
• 45 g zahăr •  250 ml frișcă
• 175 g pulpă de nucă de cocos • 1 lingură sirop de căpșuni
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se cern de 4 ori făina și 150 g zahăr pudră: ingredientele tre­bu­ie să fie foarte fine! Făina se ameste­că apoi împreună cu praful de copt. Se bat rapid albușurile; se adaugă treptat 175 g zahăr pudră și se bate până se obține o consis­tență cremoasă. Se înglobează treptat amestecul de făină.
Compoziția se așază într-o formă de tort (ø 22 cm) și se coace la cuptor cca 40 min.
În primele 30 min. de coacere nu se deschide ușa cuptorului. Când se termină timpul de coacere, blatul se scoate din cuptor și se desprinde din formă. Se lasă să se răcească, apoi se taie pe 2 niveluri și se umple cu un amestec de jeleu de căpșuni și Grand Marnier.
Se rade coaja de lămâie și se storc 2 linguri de suc. Se pa­sea­ză căpșunile cu zahăr și suc de lămâie. Se îmbracă tortul cu frișcă bătută cu 50 g zahăr pudră și coajă de lămâie. Pulpa de cocos se desprinde de pe coaja maronie și se amestecă împreună cu siropul. Se repartizează pe tort. Tortul se dă la congelator 3 ore. Apoi se taie felii, de preferință cu un cuțit electric și se servește cu piureul de căpșuni.
Preparare: 35 min.  Coacere: 40 min.  Congelare: 3 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*