Tort florentin cu căpșuni

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Blat
•  100 g ciocolată amăruie
•  150 g biscuiți cu cacao
•   12 cireșe confiate
•  100 g migdale tocate
•  75 g unt
Cremă & ornat
•  1 plic praf de budincă de vanilie
•  1 lingură amidon
•  300 ml lapte
•  70 g zahăr
•  250 ml frișcă
•  1 plic gelatină
•  4 linguri lichior de portocale
•  200 g brânză de vaci
•  750 g căpșuni
•  50 g ciocolată amăruie
•  5 linguri fulgi de migdale

1Pentru blat, se topește ciocolata la bain-marie. Se zdrobesc biscuiții și se toacă cireșele confiate. Toate se amestecă împreună cu nuci și unt. Se așază într-o formă tapetată pe fund cu hârtie de copt și se dă la frigider cca 3 ore.
2Pentru cremă, praful de budincă se amestecă împreună cu amidon și 5 lin­guri lapte. Restul de lapte se dă în fiert cu zahăr și frișcă. Se înglobează compoziția de budincă și se dă în clocot. Apoi se lasă să se răcească, acoperită cu folie transparentă, ca să nu se formeaze pojghiță la suprafață.
3Se înmoaie gelatina în apă rece timp de cca 10 min. Se dizolvă apoi în lichior, la foc moale. Se încorporează apoi în cremă, împreună cu brânza de vaci.
4Se curăță căpșunile; 10 exemplare mai ferme se pun deoparte. Restul se taie cubulețe și se înglobează în cremă. Se repartizează crema pe blat și se dă la frigider 4 ore.
5Pentru decor, se topește ciocolata și se introduc în ea pe jumătate căpșunile puse deoparte. Se așază pe tort și se pu­drează cu zahăr. Pe margine se presară fulgi de migdale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*