Tort Floare de untișor

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 14 felii
Blat: • 6 ouă • 120 g zahăr pudră
• 180 g făină • 40 ml ulei
Cremă: • 4 lămâi • 245 g zahăr tos
• 4 ouă • 230 g unt
Ornat: • 500 g masă de marțipan
• colorant alimentar galben și verde

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se unge și se tapetează cu făină o formă de tort. Se separă ouăle și se bat albușurile spumă.   Se bat gălbenușurile cu zahăr, apoi se în­­glo­­bează albușurile bătute; se încorporează treptat făina și uleiul. Se așază compoziția în formă și se coace cca 45 min.
Pentru cremă, se rade coaja și se stoarce sucul lămâilor. Se așază într-o crăticioară 130 g unt și se adaugă zahărul, coajă și suc de lămâie și se dau în fiert, amestecând continuu până ce se dizolvă zahărul. Se lasă să se răcească, apoi se mută într-un castron de inox. Se adaugă ouăle bătute și se lasă să se îngroașe crema la bain-marie, amestecând încontinuu cca 20 min. Apoi se lasă să se răcească și se înglobează restul de unt.
Se lasă să se răcească blatul, se taie pe 2 niveluri, se umple și se îmbracă în cremă. Se dă tortul la frigider cca 30 min. În 2/3 din cantitatea de masă de marțipan se înglobează colorant galben. Se întinde o foaie de marțipan și se aplică pe tort, toa­letând cu grijă. O parte din restul de mar­țipan se colorează în verde și se dă prin mașina de tocat, astfel încât să rezulte „fire de iarbă“. Din restul de marțipan se întinde o foaie și se decupează flori cu un șablon; se decorează tortul ca în imagine.
Preparare: 2 ore  La frigider: 30 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*