Tort exotic

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Blat
• 2 ouă • 100 g zahăr • 1 plic zahăr vanilinat • 50 g făină • 50 g amidon
• 1 linguriță rasă praf de copt
Cremă
• 9 foi gelatină • 4 kiwi • 400 g iaurt cu piersici • 100 ml suc de piersici
• 250 ml frișcă • 2 albușuri • 1 praf de sare
Glazură & ornat
• 5 foi gelatină • 400 ml suc multifructe • praline de cocos • fructe asortate
• fulgi de cocos

Se încinge cuptorul la 180 °C. Pentru blat, se bat ouăle cu zahăr tos și zahăr vanilinat. Se presară făina amestecată cu amidon și praf de copt; se înglobează. Se așază într-o formă de tort unsă numai pe fund (ø 24 cm), se nivelează și se coace 25 min. Se scoate și se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se înmoaie gelati­na în apă rece. Se decojesc fruc­tele de kiwi și se taie bucăți. Se introduc rapid în apă clocotită, se lasă să se scurgă și să se răcească.
Se încălzește sucul de piersici și se dizolvă înăuntru gelatina, la foc moale. Se toarnă în iaurt, în fir subțire, se înglobează și se dă la fri­gi­der. Când crema începe să se în­tă­rească, se încorporează frișca bătută, urmată de albușurile bătute cu sare. În cele din urmă, se înglobează fructele de kiwi.
Blatul se așază pe un platou și se unge cu cremă; se nivelează și se lasă să se întărească la frigider, timp de cca 4 ore.
Pentru glazură, se înmoaie foile de gela­tină în apă rece 5 min. Se încălzește sucul și se dizolvă gelatina. Se scoate tortul din frigider și se repartizează glazura cu lingura, de la mijloc spre margini. Se dă la frigider. Înainte de servire, se decorează.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*