Tort espresso de pădure

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBBlat:
• 1 linguriță cafea instant • 1 linguriță cacao
• 4 ouă • 1 praf de sare • 150 g zahăr • 75 g făină
• 75 g amidon • 1 linguriță praf de copt
Cremă & ornat:
• 1 linguriță cafea instant • 1 linguriță cacao
• 500 g mure • 500 ml frișcă vegetală
• 75 g zahăr pudră • 25 g perle de zahăr
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează cu hârtie de copt fun­dul unei forme de tort (ø 26 cm).
Pentru blat, se dizolvă cafeaua in­stant și praful de cacao într-o lingură de apă fierbinte; se lasă să se ră­ceas­că. Se separă ouăle.
Albușul se bate cu sare, 3 linguri de apă rece și zahăr; se înglobează pe rând gălbe­nu­șurile, apoi amestecul de cafea, urmat de făina amestecată cu ami­don și praf de copt.
Compoziția de blat se așază în formă și se coace la cuptor cca 30 min. Se scoate, se răstoarnă pe un grătar și se desprinde hârtia de pe fund.
Blatul se taie pe 2 niveluri. Blatul inferior se așază pe un platou.
Pentru cremă, se dizolvă cafeaua instant și pudra de cacao într-o lingură de apă fierbinte. Se lasă să se răcească. Se bate frișca rece, adăugând zahăr pudră. Într-o treime de cantitate se înglobează amestecul de cafea. Jumătate din cantitatea de cremă rezultată se întinde pe blatul in­ferior. Apoi se repartizează cealaltă jumă­tate de cremă, acoperită cu jumătate din cantitatea de mure.
Se așază deasu­pra blatul de sus, acoperit mai întâi cu un strat de compoziție de cafea, apoi cu un strat din restul de cremă. Tor­tul se deco­rează după fantezie, cu restul de mure și perle de zahăr. Eventual se mai poate pudra cu puțin zahăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*