Tort Diplomat cu ananas

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Blat
•150 g unt •125 g zahăr •3 ouă
•1 linguriță scorțișoară
măcinată •125 g nuci măcinate
•50 g făină •2 lingurițe praf de copt
Cremă
•60 g ciocolată •250 ml frișcă
•8 rondele de ananas din conservă

Se încinge cuptorul la 180 °C.  Pentru blat, se bate untul cu zahăr; se înglobează pe rând ouă­le, amestecând energic după fiecare. Se adaugă scorțișoara și nucile, urmate de făina amestecată cu praf de copt. Se așază compoziția într-o formă unsă și se coace 25–30 min. Se scoate blatul din cuptor și se lasă să se răcească în formă. Apoi se așază pe un platou.
Se bate frișca. Se lasă să se scurgă rondelele de ananas; 6 din­tre ele se taie bucățele și se adau­gă la frișcă. Se înglobează și jumătate din cantitatea de cioco­lată rasă. Se îm­bracă blatul cu această compo­ziție.
Tortul se or­nea­ză cu rondele de ananas și ciocolată rasă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*