Tort de zmeură

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6-8 bucăți
Blat:
• 140 g unt • 190 g zahăr • 2 ouă • 1 zahăr vanilinat • 125 g făină
• 1 linguriță praf de copt • 100 g migdale fulgi • 2 linguri lapte • 3 linguri lichior de migdale • 200 g zmeură • sucul de la 2 limette
Cremă:
• 250 g mascarpone • 50 ml frișcă • 1 lingură suc de limette • ½ plic zahăr vanilinat • 2 linguri zahăr pudră
Pentru ornat:
• 100 g fulgi de migdale prăjite • zahăr pudră • 200 g zmeură proaspătă

Se bate untul cu 140 g zahăr, apoi se înglobează cu telul ouă, zahăr vanilinat, făină, praf de copt, fulgi de migdale, lapte și lichior. Se unge și se tapetează cu unt o formă de inimă. Se așază înăuntru jumătate din cantitatea de aluat și se acoperă cu jumătate din cantitatea de zmeură. Se acoperă cu restul de aluat și se presară deasupra zmeură. Se coace cca 35 min. în cuptorul încins la 170 °C.
Pentru sirop, se amestecă  sucul de limette cu restul de zahăr și 2 linguri de apă. Se dau în clocot și se reduce apoi focul. Se lasă să fiarbă la foc moale, până ce ia naștere un sirop gros. Se răstoarnă blatul și se înțeapă din loc în loc cu o țepușă de lemn. Se toarnă sirop și se lasă să se răcească. Se amestecă mascarpone cu frișcă, suc de limette, za­hăr pudră și zahăr vanilinat. Se întinde cu o lingură pe tort. Se ornează prăjitura cu migdale prăjite și zmeură. Se pudrează cu zahăr.
Preparare: 1 oră 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*