Tort de zmeură și migdale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 felii
Blat: • 7 ouă • 140 g zahăr fin
• sare • 100 g făină • 1 ½ linguriță praf
de copt •  50 g migdale măcinate
Cremă de zmeură: • 3 foi gelatină
• 2 linguri apă rece • 100 g zmeură
• 250 g brânză de vaci • 80 g zahăr pudră
Cremă de frișcă: • 2 foi gelatină înmuiate într-o lingură de apă • 300 ml frișcă (31% grăsime) • 2 linguri zahăr pudră
Ornat: • 2 foi gelatină • 5 linguri apă
• 250 g zahăr fin • 200 g zmeură
• 40-50 ml apă • 80 g migdale fulgi

Se prepară blatul: se separă ouăle și se bat gălbenușurile cu 80 g zahăr. Separat se bat albușurile cu un praf de sare; se înglobează restul de zahăr și compoziția de gălbenușuri și se bate totul cu mixerul.
Separat se amestecă făina cu praf de copt și migdale și se înglobează totul în compoziția de ou.
Se încinge cuptorul la 175 ºC. Se unge forma și se tapetează cu făină. Se așază aluatul, se nivelează și se coace cca 25 min. Se taie în două.
Se prepară prima cremă: se înmoaie gelatina într-o lingură de apă și se lasă să se dizolve cca 10 min. Se pasează între timp zmeura. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr. Se dizolvă gelatina la foc moale și se înglobează amestecul de zmeură. Crema se întinde pe blatul inferior și se așază deasupra blatul superior; se lasă să se întărească la frigider.
Se prepară a doua cremă: se înmoaie gelatina în apă rece și se dizolvă la bain-marie.
Se bate frișca și se înglobează zahărul, apoi gelatina dizol­vată. Se lasă să se întărească puțin crema și se îmbracă tortul.
Pentru decor, se înmoaie gelatina și se dizolvă la bain-marie, cu 1/2 lingură de zahăr. Se tăvălesc boabele de zmeură prin acest amestec și se așază pe tort.
Se pregătesc migdalele caramelizate: într-o cratiță se pune zahărul, se acoperă cu apă și se încălzește la foc mijlociu, fără a amesteca. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se presară migdale; se acoperă cu caramel și se lasă să se răcească până ce se întărește caramelul. Apoi se rupe bucăți și se presară pe tort. Se servește imediat.
Preparare: 3 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*