Tort de vișine Pădurea Neagră

Credit foto: Ignatius-Wooster/Fotolia.com
Credit foto: Ignatius-Wooster/Fotolia.com
Credit foto: Ignatius-Wooster/Fotolia.com

Ingrediente pt. 8 felii
Pentru blat
• 4 ouă • 120 g zahăr • 1 plic zahăr vanilat
• 55 g făină • 40 g amidon • 1 linguriță praf de copt
• 40 g praf de cacao
Cremă și ornat
• 6 linguri rachiu de vișine sau vișinată • 1 borcan compot de vișine (340 g) • 3 lingurițe amidon
• 1 plic zahăr vanilat • 300 ml frișcă • 1 lingură zahăr pudră • 1 plic praf întăritor de frișcă • ciocolată rasă

1Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se separă ouăle: se bat gălbenușurile cu 80 g zahăr, zahăr vanilat și 2 linguri apă fierbinte. Separat, se bat albușurile cu 40 g zahăr și se înglobează în crema de gălbenușuri. Se înglobează apoi făina amestecată cu amidon, praf de copt și cacao. Se așază într-o formă de tort (ø 20 cm) cu hârtie de copt, se nivelează și se coace 30 min. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă. Se desprinde din formă și se lasă să se răcească peste noapte.
2Blatul se taie pe 3 niveluri; fiecare dintre ele se însiro­pează cu 2 linguri rachiu de vișine. Se scurg vișinele și se păstrează zeama. Se pun deoparte câteva vișine pentru ornat. Se dizolvă amidonul în 3 linguri zeamă de compot și restul de zeamă se dă în clocot cu zahăr vanilat; se adaugă amidonul dizolvat și se dă într-un clocot. Se ia vasul de pe foc și se înglobează vișinele. Se lasă să se răcească.
3Se bate frișca cu zahăr pudră și întăritor. Se așază o porție de umplutură de vișine pe blatul de jos, se acoperă cu al doilea blat și se unge cu 1/3 din cantitatea de frișcă. Se așază al treilea blat. Se pun deoparte 4 linguri de frișcă și restul se așază pe blat. Se decorează cu ciocolată rasă, rozete de frișcă și vișine.

Preparare: 45 min. Coacere: 30 min. Răcire: 8 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*