Tort de struguri

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 felii
• 300 ml suc de struguri • 8 foi de gelatină • 250 ml frișcă (33%)
• 500 g brânză de vaci grasă • 100 g zahăr fin • 250 g boabe de struguri
• 150 ml vin alb

Într-un castron se toarnă 200 ml suc de struguri și se pun înăuntru 5 foi de gelatină, care se lasă să se înmoaie 10 min.
Se introduce acest vas într-unul cu apă clocotită; se încălzește astfel (la bain-marie) până ce se dizolvă gelatina.
Se bate frișca; se înglobează treptat brânza de vaci, jumătate din cantitatea de zahăr și în final gelatina dizolvată.
Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort rotundă (Ø 20 cm); se toarnă înăuntru compoziția de frișcă și se nivelează.
Se lasă să stea la frigider cca 1 oră. Se repartizează deasupra boabele de struguri. Restul de foi de gelatină se înmoaie în vin alb, cu restul de suc
de struguri. După cca 10 min., se înglo­bează restul de zahăr și se încălzește lichidul până ce se dizolvă gelatina. Glazura astfel preparată se toarnă peste struguri
și se dă tortul la frigider cca 5 ore.
Înainte de servire, se desprinde tortul din formă și se îndepărtează hârtia de copt. Se taie tortul felii.
Preparare: 40 min.
La frigider: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*