Tort de struguri

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB12 felii / Preparare: 60 min. Coacere: 69 min. Răcire: 2 ore
Blat:
• 1 praf de sare • 60 g unt
• 200 g făină • 5 ouă
Umplutură:
• 15 g gelatină • 400 g struguri negri
• 1 kg brânză de vaci • 100 g zahăr
• sucul și coaja rasă de la 1 portocală
• 400 ml frișcă • 100 g stafide înmuiate în rom
Blat: se dau în fiert 250 ml de apă cu sare și unt. Se adaugă dintr-o dată întreaga can­titate de făină, se ames­tecă până ce se formează o gălușcă și pe fundul cratiței apare un film alb.
Se ia de pe foc. Se așază aluatul într-un castron.Cuptorul se încinge la 200º C. Pe hârtie de copt se desenează 3 cercuri (ø 26 cm). Se înglobează pe rând ouăle în aluat. Se împarte aluatul în trei și
se așază pe cercuri. Se coace fiecare blat cca 15 min. Apoi se presează cu spumiera și se mai coace 5–8 min. La final se lasă să se răcească blaturile pe un grătar de bucătărie.
Umplutură: se curăță strugurii, eventual se taie jumătăți. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr, suc și coajă de portocală. Se dizolvă gelatina și se înglobează în fir subțire în com­poziție. Când crema începe să se lege, se încorporează frișca bătută.
Finisare: crema se șprițează pe bla­turi. Se așază deasupra stafide înmu­iate în rom și struguri. Se suprapun blaturile și se dă tortul la frigider cca 2 ore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*