Tort de portocale

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Blat
• 25 g unt • 2 ouă • 70 g zahăr
• 40 g făină • 30 g amidon
• 1 vârf praf de copt
• 75 g gem de portocale
Cremă
• 7 foi gelatină • 600 ml frișcă
• 1 plic zahăr vanilinat
• 6 linguri gem de portocale
• coaja rasă de la 1 lămâie
• 4 cl sirop de portocale
Ornat
• 250 ml frișcă • 30 g fulgi de ciocolată albă • 1 portocală

Preparare
Cuptorul se încinge la 180 °C. Se unge o formă de tort (ø 26 cm) numai pe fund. Pentru blat, se topeș­te untul. Se bat ouăle cu zahăr. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt și amidon. Apoi se adaugă untul topit și se omogenizează. Se așază compoziția în forma pregătită și se nivelează; se coace la cuptor 15 min. Se scoate, se desprinde imediat din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Apoi se așază pe un platou și se unge cu gem. Se așază de jur împrejurul blatului un inel pentru torturi.
Pentru cremă, se înmoaie gelati­na în apă rece 5 min. Se bate frișca cu zahărul vanilinat; se înglobează gemul, coaja de lămâie și siropul de portocale. Se dizolvă gelatina în apă fierbinte, la foc moale și se înglobează în cremă. Se lasă să se răcorească puțin și se repartizează pe blat. Se lasă să se întărească la frigider.
Se scoate tortul din frigider și se îndepărtează inelul. Pentru ornat, se îmbracă tortul în frișcă. Restul de frișcă se șprițează sub formă de spirală, dinspre margine spre mijloc. Se decorează marginea și supra­fața tortului cu ciocolată albă rasă  și portocală.
preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*