Tort de portocale cu iaurt și mac

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 14 felii
Blat
• 120 g unt rece • 60 g zahăr pudră • 1 gălbenuș • 180 g făină
• 1 lingură coajă de portocală rasă • 1 plic zahăr vanilat
Cremă
• 3 linguri marmeladă de portocale
• 11 foi gelatină • 4 gălbenușuri
• 200 g zahăr • 1 linguriță coajă de lămâie rasă • 125 ml lapte
• 80 ml suc de portocale
• 2 linguri suc de lămâie
• 500 g iaurt
• 120 g mac măcinat • 300 g frișcă • 2 portocale

Preparare
Se frământă un aluat din ingredientele menționate. Se modelează sub formă de bilă și se în­fă­șoară în folie; se dă la frigider cca 60 min.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat și se așază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt (Ø 26 cm), ridicând o margine înaltă. Se înțeapă blatul în mai multe locuri și se coace la cuptor cca 20 min. Se scoate din cuptor și se unge imediat cu marmeladă.
Se înmoaie gelatina în apă rece. Într-o crăticioară, se amestecă găl­be­nu­șurile cu zahăr, coajă de lămâie și lapte; se încălzesc la foc moale, amestecând încet (nu se lasă să fiarbă!). Se adaugă suc de portocale și de lămâie și gelatina. Apoi se înglobează iaurtul și macul și se lasă să se răcească, amestecând. Când începe să se întărească, se înglobează frișca bătută. Se așa­ză crema pe blat și se dă la frigider cca 2 ore. Înainte de servire, se decorează cu felii de portocală.
Preparare: 60 min.,
Răcire: 3 ore,
Coacere: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*