Tort de pepene cu iaurt

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB16 felii / Prep.: 60 min. Coacere: 15 min. Răcire: 3 1/2 ore
Blat
• 150 g făină • 100 g unt • 50 g zahăr brun • 1 gălbenuș • sare
• 75 g ciocolată amăruie
Cremă
• 19 foi gelatină • 500 g brânză de vaci • 500 g iaurt (1,5% grăsime)
• sucul de la 1 lămâie • 130 g zahăr
• 1/2 pepene galben • 3 linguri rom • 500 ml frișcă
•  cca 300 g pulpă de pepene verde și galben, scoasă sub formă de bile, cu instrumentul de porționat înghețata
Se frământă un aluat din făină, unt, zahăr, gălbenuș și sare. Se întinde o foaie și se așază pe fundul unei forme de tort unse (Ø 26 cm). Se înțeapă
în mai multe locuri cu furculița și se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 200 ºC și se coace blatul 15–18 min. Se scoate și se lasă să
se răcească. Se unge apoi cu ciocolata topită și se lasă să se usuce.
Se înmoaie 15 foi gelatină. Brânza se a­mes­tecă cu iaurt, suc de lămâie și 100 g zahăr. Se dizolvă gelatina și se amestecă împreună cu câteva linguri din compoziția de iaurt. Apoi se înglobează în restul de cremă și se dă la frigider 30 min.
Se înmoaie restul de gelatină. Se scoate pulpa de la jumătatea de pepene galben și se pasează cu res­tul de zahăr și rom. Se dizolvă gelatina și se încorporează. În crema de iaurt se înglobează frișca bătută.
În jurul blatului se așază inelul formei și se acoperă blatul cu 1/3 din cremă; apoi 1/2 din jeleul de pepene galben, 1/3 din cremă, restul de jeleu de pepene și restul
de cremă. Se nivelează și se dă la frigider 3 ore. Înainte de servire se decorează cu bile de pepene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*